Stäng

Korg - & Rottingmöbler

Sortering:

Köp rottingmöbler online på dimoda.se

Inred med klassisk, tidlös rotting!

Att inreda med möbler i rotting har länge varit både populärt och stilfullt. Du kan till exempel inreda med en klassisk rottingfåtölj i kombination till din övriga inredning eller en snygg rottingkorg med en härlig grön växt i. Att blanda material i sin inredning ger hemmet liv och energi, vilken annars kan kännas ganska slätstruken. Klassiska material, såsom naturmaterialet rotting, är perfekt att blanda in då det aldrig blir ”ute” eller omodernt utan håller stilen år ut och år in. Möbler och inredning i rotting passar lika bra i uterummet som inne i hemmet. Vi kopplar ofta samman rotting med utomhusliv, sol, värme och en avslappnad känsla. Detta gör att inredning i det tidlösa materialet rotting tar med sig den känslan in och skapar en luftig och avstressande miljö även inne i våra hem. Oavsett hur du har valt att inreda ditt hem så passar rotting alltid in. Möbler i rotting har en enastående tendens att passa in perfekt vare sig det är i ett mer avskalat hem med en stilren känsla eller i ett mer storslaget hem med mycket färg och form. Eftersom rotting är ett naturmaterial, som går att forma som man vill, kan man skapa inredning i både runda och kantiga former av detta materialet som har sitt ursprung i vissa palmarter i rottingpalmssläktet. Vi kan alltså inreda våra hem helt i rotting om vi skulle önska detta. Rottingbord, rottinglampa, rottingspegel, rottingfåtölj, rottingkorg, rottingbänk med mera med mera. Vi älskar detta snygga välanpassade material som är plättlätt att inreda med. En myshörna med en skön rottingfåtölj att slappa i eller en snygg rottingbänk i köket att vila på en smula när matlagningen dragit ut på tiden och man behöver en liten välbehövlig paus. Ja, rotting passar såklart i alla rum i hemmet.

Rotting – hållbart, kraftfullt och levande!

Materialet rotting har i många många år använts för att tillverka allt från bord till korgar, byråer, stolar ja till allt man kan tänka sig i inredningsväg och även till annat där ett kraftfullt hållbart material krävs. Långt tillbaka i tiden användes materialet även till annat än inredning. Rottingkäppen till exempel och mattpiskan som idag lyser med sin frånvaro. Rotting är ett naturmaterial och kan därför skifta i färg från möbel till möbel vilket gör varje möbel unik och originell. Rotting är ett naturligt och flexibelt material. Våra rottingmöbler består av flätade strängar som framställs från vissa palmarter och är ett vackert och miljövänligt material.

Placering och skötsel

Undvik att placera möbeln nära element eller exempelvis en kamin eftersom det kan göra att materialet torkar ut och försvagas. Vid användning utomhus bör möbeln stå skyddat från regn och fukt, som exempelvis i ett uterum. Rotting är mycket starkt, men torkar med tiden och blir sprödare och hårdare, detta medför att rottingen kan knäckas under hög belastning och bör därför fuktas regelbundet. Tänk även på att aldrig punktbelasta en rottingmöbel genom att till exempel stå på rottingen med knän eller fötter. Sköter du din möbel väl så har du glädje av den under många år. Rottingmöbler och korgmöbler behöver egentligen ingen överdriven skötsel. Torka av möbeln med en lätt fuktad trasa och den blir som ny. Undvik alltför stora temperaturväxlingar och förvara möbeln i en torr miljö. Förvarar du dina korgmöbler utomhus slits de snabbare än om du har dem inomhus eller i ett uterum. Placeringen av rottingmöbler kan ha betydelse. Våra möbler av äkta rotting måste stå taktäckt och får inte stå på ett sådant sätt att regn kommer åt möbeln. Om du placerar möbeln i ett uterum håller den bättre. Väljer du istället att ha din rottingmöbel inomhus behöver du inte vara orolig för slitage. Om du placerat din rottingmöbel under tak måste denna tas in under vintern. Om möbeln står i ett uterum kan den stå kvar man vi rekommenderar att ta in eventuella dynor då det oftast är fuktigare i ett uterum.

Vi hoppas att du kommer att älska din rottingmöbel eller inredningsdetalj lika mycket som vi gör!


Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
14 dagars öppet köp!
Trygg och säker betalning.
certifierad ehandel